2
2

press to zoom
schoolfeest
schoolfeest

press to zoom
53
53

press to zoom
2
2

press to zoom
1/5

VERSLAG APRIL 2016        10 JAAR PICCA SCHOOL

Op zaterdag 3 april werd er feest gevierd in Kerr Sering, de piccaschool (nieuwbouw) vierde zijn 10 jarig bestaan.

De vraag om een feest te organiseren kwam van Kebba (directeur) en zijn team van leerkrachten. Picca was bereid hen hiervoor financieel te steunen maar de organisatie zou volledig door hen gedaan moeten worden. Met wat bijsturing vanuit het Piccabestuur zijn ze tot een heel mooi resultaat gekomen.

Eerst was er de competitie tussen de verschillende nursery scholen uit de buurt, later op de dag was er voor alle kinderen, leerkrachten en vrijwilligers een lekker Afrikaanse maaltijd. Daarna de nooit ontbrekende muziek- en dansgelegenheid en als afsluiter een film in openlucht in de school.

Onder een stralende zon stonden de kinderen van de verschillende scholen piekfijn in hun uniform op het voetbalplein op ons te wachten. Zoals elke dag begonnen ze met een gebedje.

De organisatie van zo’n evenement is niet makkelijk. Om dit allemaal een beetje in goede banen te leiden kregen de leerkrachten hulp van een DJ (met héél grote boxen) en een dame die de presentatie deed.

Na elke proef werden de kinderen met een liedje en muziek bedankt. Stoelendans, lepelkoers, kringspelletjes, touwtrekken, ... . Iedereen zette zijn beste beentje voor en hoopte op een goede score voor zijn school. Rond de middag was het voor veel kinderen te vermoeiend geworden, wat normaal is bij zo’n hitte. De spanning steeg want de einduitslag werd bekendgemaakt. Dolle vreugde was er bij de winnaars, maar voor elke deelnemende school was er een overwinningsbeker en alle kinderen kregen een medaille. Wat waren ze trots! Tot dagen na de competitie liepen ze nog rond met hun medaille.

 

 

Alle kinderen konden nu even naar huis om wat te rusten want om 16u werden ze op het pleintje naast de school verwacht voor de kinderfuif. De muziek stond luid genoeg en er werd gedanst en gezongen en wanneer je honger kreeg, kon je even naar de school om te genieten van een maaltijd. De leekrachten hadden een rijstmaaltijd met kip en een héél pikant sausje klaargemaakt voor ongeveer 300 hongerige magen. Daarna terug naar het pleintje om samen verder te dansen. Alle kinderen, maar ook wij, de vrijwilligers, hebben ons met volle teugen geamuseerd.

Als afsluiter van de dag was er rond 20u, het moest namelijk donker zijn, een filmvoorstelling. Iedereen kreeg daarbij ook een zakje met popcorn. De keuze van de film was vlug gemaakt: The Lion King, dit was een schot in de roos, ze leefden erg mee en wanneer er wat meer ritme in kwam deinden ze mee op de muziek. Voor enkele kinderen was dit een te lange dag, ze lagen in slaap en werden door hun ouders opgehaald.

We mogen besluiten dat dit een heel geslaagde dag genoemd mag worden! Een dikke proficiat aan alle kinderen maar vooral aan alle leerkrachten die voor de hele organisatie gezorgd hebben!

Als beloning gingen we enkele dagen later met heel het schoolteam en vrijwilligers naar een plaatselijk restaurantje. Daar werd lekker Afrikaanse kost gegeten en natuurlijk (dat kan niet anders) ook gezongen en vooral heel veel gedanst. Het samenhorigheidsgevoel was fantastisch!

 

 

Wies